Fullkornsbruschetta

Serverar: 4 portioner

Det här är en italiensk klassiker som blivit en populär smårätt på våra svenska barer och kaféer.

Ingredienser

  • 4 skivor fullkornsbröd
  • 2 vitlöksklyftor
  • 6 kvisttomater eller andra köttiga tomater
  • 1 liten röd chilifrukt, valfritt
  • 8 stora basilikablad
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • 2 tsk olivolja
  • Instruktioner

    1. Rosta brödet lätt. Skala och dela vitlöksklyftorna och gnid in brödskivorna med dem. Låt brödet kallna.
    2. Skölj och halvera tomaterna, ta bort blomfäste och kärnor. Tärna tomatköttet i små tärningar och lägg dem i en skål.
    3. Dela chilifrukten på längden och ta bort kärnorna. Hacka den fint och blanda tomat och chili.
    4. Lägg brödskivorna på ett serveringsfat. Skeda över tomathacket.
    5. Skölj basilikan och torka av bladen. Trava bladen ovanpå varandra och rulla ihop dem till en rulle. Skär tunna skivor av rullen och fördela dem på tomathacket. Krydda med nymald svartpeppar och droppa över lite olivolja.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben