Fullkornspenne med färskostsås och kassler

Serverar: 4 portioner

Funkar såklart lika bra med vit pasta.

Ingredienser

  • Ca 4 dl (140 g) fullkornspenne
  • Ca 150 g vinmarinerad kassler
  • 1 liten purjolök
  • 1 tsk rapsolja
  • 50-75 g färskost med vitlök och örter, helst lightvariant 16 % fett
  • Persilja
  • Att servera till
  • Nyrivna morötter
  • Hyvlad vitkål
  • Krossad ananas
  • Knäckebröd
  • Instruktioner

    1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Skär under tiden kasslern i strimlor. Ansa, skölj och skiva purjon.
    2. Fräs purjon mjuk i oljan. Blanda ner den strimlade kasslern. Tillsätt färskosten och låt den smälta. Blanda till sist ner den nykokta pastan. Dekorera med persiljekvistar.

    Liknande recept

    4.4
    45 min
    4-6
    25

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben