Kanongod fiskpaj som även barnen gillar. Ingen smalmat precis, men ibland måste man få vara lite onyttig!
Ingredienser
Pajdeg
300 g smör
6 dl vetemjöl
4 msk vatten
Fyllning
1 kg torsk
2 tsk salt
6-8 crabfish pinnar
½ kg räkor med skal
Sås
2½ msk senap
1,25 dl majonnäs
3,75 dl grädde
2 msk vetemjöl
4 dl riven ost
Garnering
Räkor
Kaviar
Instruktioner
- Smula sönder smöret i mjölet till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta ihop degen. Låt ligga kallt i ca 30 min.
Lägg fisken i en ugnssäker form, salta och koka i ugn 20 min.
Tryck ut pajdegen i en långpanna och förgrädda i 225 graders ugn ca 20 min. Finfördela fisken och lägg den i pajskalet tillsammans med crabfishen skuren i bitar och räkorna. Blanda ingredienserna till såsen och häll den över pajen. Grädda i 225 graders ugn i ca 10-15 min.
- Garnera med räkor och kaviar.
Servera med en god sallad.
Kommentarer (0)