Gabbi´s fiskpaj

Serverar: 6-8 portioner

Kanongod fiskpaj som även barnen gillar. Ingen smalmat precis, men ibland måste man få vara lite onyttig!

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 300 g smör
  • 6 dl vetemjöl
  • 4 msk vatten
  • Fyllning
  • 1 kg torsk
  • 2 tsk salt
  • 6-8 crabfish pinnar
  • ½ kg räkor med skal
  • Sås
  • 2½ msk senap
  • 1,25 dl majonnäs
  • 3,75 dl grädde
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 dl riven ost
  • Garnering
  • Räkor
  • Kaviar
  • Instruktioner

    1. Smula sönder smöret i mjölet till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta ihop degen. Låt ligga kallt i ca 30 min. Lägg fisken i en ugnssäker form, salta och koka i ugn 20 min. Tryck ut pajdegen i en långpanna och förgrädda i 225 graders ugn ca 20 min. Finfördela fisken och lägg den i pajskalet tillsammans med crabfishen skuren i bitar och räkorna. Blanda ingredienserna till såsen och häll den över pajen. Grädda i 225 graders ugn i ca 10-15 min.
    2. Garnera med räkor och kaviar. Servera med en god sallad.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben