Gäddfärsbiffar

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Gillar normalt inte insjö-krokoodil, men som gärna fiskas lika mycket som abbarn som är såklart mycket godare och speciellt rökt. Men pga av den unkna sura smaken av ren gädda blir den i mitt fall med lite fläskfärs iblandat en helt annan mycket godare gäddsmak.

Ingredienser

  • 500 g gädda
  • 120 g fläskfärs (30% av vikten)
  • 2 ägg
  • 2 dl grädde
  • Blandas i färsen
  • 3/4 dl ströbröd
  • 1,5 msk färsk persilja
  • 1,5 msk färsk dill
  • 2 dl stekt hackad lök röd och gul lök blandat
  • Smör att steka i
  • Vetemjöl till panering
  • ca 1/2 krm vitpeppar och
  • 1/2 krm citronpeppar
  • ca 1 krm salt
  • 2 tsk koncenterad rökarom: tex hickory liquid smoke flavour
  • (finns på tex www.kryddlandet.se etc)
  • Instruktioner

    1. Mal fläskfärs och gäddkött i en hushålls-mixer supersnabbt tills det blir helt slät färs och då försvinner de eventuella benen på gäddköttet
    2. Lägg i äggen och grädden och kör några snurr till med mixern så allt blandas
    3. Blanda samman färsen i en bunke med alla ingredienser men lägg i rökaromen före du smakar av med peppar och salt och blandar på slutet.
    4. Förutom mjöl och smör att steka i
    5. Forma biffar till handflatestora och 1,5-2 cm tjocka. Panera i mjölet och stek biffarna gyllenbruna på varje sida i mycket smöret
    6. Servera med nykokt potatis och skirat smör till. Eller nån enkel yoghurt eller gräddfilssås eller annan fisksås med gräslök och en sallad

    Kommentarer (1)

    Caroline Nielsen 24 augusti 2020

    Går dessa biffar att göra med någon annan vit fisk, tro?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben