Gästgivaretårta

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 1 timme

Upphittad med tillägg

Ingredienser

  • Keso eller annan färskost,ca 500g
  • 3 dl florsocker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 ägg
  • Rivet skal av 1 citron eller apelsin ,efter smak
  • Till garnering och servering
  • Florsocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl färska eller frysta hallon eller andra bär
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200 grader blanda keso,florsocker,mjöl,grädde,ägg,och citron/apelsin skal.Häll smeten i en bakform med löstagbar kant.Grädda i ugn ca 50 min,låt tårtan kallna.Ta loss kanten:ställ tårtan i kylskåpet så att den blir riktigt kall.Sikta över florsocker före serveringen.Servera med lättvispad grädde och hallon.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben