En mycket uppskattad kaka de gånger jag gjort den.....
Ingredienser
1 brk keso , 500 g
3 dl florsocker
1 1/2 dl vetemjöl
2 dl vispgrädde
3 ägg
rivet skal av 1 apelsin
Garnering
florsocker
Servering
2 dl vispgrädde
2 dl färska el . frysta hallon
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Mixa färskosten eller passera den genom en sil.
Blanda färskost, florsocker, mjöl, grädde, ägg och apelsinskal. Häll smeten i en bakform med löstagbar kant.
Grädda i ca 50 minuter.
- Låt tårtan kallna. Ta loss kanten. Ställ tårtan i kylskåpet så att den blir riktigt kall.
- Sikta över florsocker före serveringen och servera med lättvispad grädde och hallon.
Kommentarer (1)
Mycket god och saftig! Familjen hade omröstning och enades om fyra stjärnor! Jag hade inte 3 dl florsocker hemma men det gick bra med 1.5 dl florsocker och 1.5 dl vanligt socker.