Gästgivartårta

Serverar: 8-10 portioner

En mycket uppskattad kaka de gånger jag gjort den.....

Ingredienser

  • 1 brk keso , 500 g
  • 3 dl florsocker
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 ägg
  • rivet skal av 1 apelsin
  • Garnering
  • florsocker
  • Servering
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl färska el . frysta hallon
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Mixa färskosten eller passera den genom en sil. Blanda färskost, florsocker, mjöl, grädde, ägg och apelsinskal. Häll smeten i en bakform med löstagbar kant. Grädda i ca 50 minuter.
    3. Låt tårtan kallna. Ta loss kanten. Ställ tårtan i kylskåpet så att den blir riktigt kall.
    4. Sikta över florsocker före serveringen och servera med lättvispad grädde och hallon.

    Kommentarer (1)

    Kaneta 14 mars 2008

    Mycket god och saftig! Familjen hade omröstning och enades om fyra stjärnor! Jag hade inte 3 dl florsocker hemma men det gick bra med 1.5 dl florsocker och 1.5 dl vanligt socker.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben