Serverar: 40 portioner
När mamma Gulli, mormor Edla eller farmor Lisa bjöd på "kafferep" var Gaffelkakor en av "Sju sorters kakor" på kakfatet. Goda tyckte vi barn...
Ugn 175 grader. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt smöret och blanda samman till en smidig deg. Lägg degen i plaståse i kylskåpet över natten. Ta ut degen ur kylen en timme innan den ska bakas så att den hinner mjukna. Trilla degen till små bollar. Platta till dem. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Tryck till med gaffel från två håll. Grädda i mitten av ugnen i 15 min. Stäng av ugnen och låt plåten stå kvar ytterligare 15 min.
Supergoda! Min 4-årige son kunde vara med att baka utan problem är alltid en bonus. Tillsatte 2 msk kakao denna gång vilket också blev bra. Funkade bra att snabbkyla degen i frysen i 30 min innan utbakning.