Gaffelkakor

Serverar: 40 portioner

När mamma Gulli, mormor Edla eller farmor Lisa bjöd på "kafferep" var Gaffelkakor en av "Sju sorters kakor" på kakfatet. Goda tyckte vi barn...

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 3 dl potatismjöl
  • 1 dl socker, drygt
  • 1 msk vaniljsocker
  • 200 g rumstempererat smör
  • Instruktioner

    Ugn 175 grader. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt smöret och blanda samman till en smidig deg. Lägg degen i plaståse i kylskåpet över natten. Ta ut degen ur kylen en timme innan den ska bakas så att den hinner mjukna. Trilla degen till små bollar. Platta till dem. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Tryck till med gaffel från två håll. Grädda i mitten av ugnen i 15 min. Stäng av ugnen och låt plåten stå kvar ytterligare 15 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    pearljam 15 september 2011

    Supergoda! Min 4-årige son kunde vara med att baka utan problem är alltid en bonus. Tillsatte 2 msk kakao denna gång vilket också blev bra. Funkade bra att snabbkyla degen i frysen i 30 min innan utbakning.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben