Gamberetti marinati

Serverar: 4 portioner

Det här är en ganska enkel och lättlagad rätt, men med sin doft av vin, vitlök och persilja känns den lika lyxig och exotisk som en ljummen bris från Medelhavet.

Ingredienser

  • 600-800 g stora råa räkor t.ex. tigerräkor (djupfrysta går bra)
  • 1 st citron i klyftor
  • Marinad
  • 4 dl vitt vin
  • 2 msk olivolja
  • 2 st pressade vitlöksklyftor
  • 1 dl finhackad persilja
  • 1 tsk salt
  • Instruktioner

    1. Djupfrysta räkor tinas. Skär av räkornas huvuden, men låt i övrigt skalet sitta kvar.
    2. Blanda samman ingredienserna till marinaden. Låt räkorna ligga i marinaden minst 1 timme.
    3. Sätt ugnen på 225°.
    4. Lägg räkorna i en ugnsfast form och häll över lite av marinaden. Låt stå i ugnen i 5–7 minuter.
    5. Servera direkt tillsammans med citronklyftorna som pressas över räkorna.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben