Gasellhorn

Serverar: 10-20 portioner

Det här kallas Marockos nationalkaka. Apelsinblomsvatten hittar man i butiker som säljer orientalisk och nordafrikansk mat eller i kryddbodar.

Ingredienser

  • 1 pkt djupfryst smördeg (ca 400 g)
  • 400 g mandelmassa
  • 1 msk rumsvarmt smör
  • 1 dl florsocker
  • 1½ tsk mald kanel
  • 2 tsk apelsinblomsvatten
  • Till pensling
  • Vispat ägg
  • Sesamfrö
  • Apelsinvatten
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader
    2. Riv mandelmassan på rivjärnets grova sida och rör den väl med smör, florsocker och kanel. Smaksätt med apelsinvatten. Forma mandelmassan till "gasellhorn" som liknar en tumme; smala i toppen och tjocka vid roten.
    3. Dela smördegs bitarna mitt itu, kavla ut dem lätt på mjölat bord och vira degen om varje gasellhorn. Skär bort överflödig deg och nyp till kanterna väl. Lägg kakorna på bakplåtspapper på en plåt.
    4. Pensla med vispat ägg och strö på sesamfrö. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 15 min tills smördegen är spröd. Låt kakorna svalna lite, stänk på lite apelsinvatten och sikta över florsocker.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben