Gazpachoshots

Shots på annorlunda vis.

Ingredienser

  • 1 gul paprika, i grova bitar
  • 5 tomater, stora, i grova bitar
  • ½ gurka, skalad, urkärnad
  • 3 dl tomatjuice
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1-2 tsk socker
  • ½ tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 1 msk finhackad mynta
  • Garnering
  • Myntablad
  • Citronskal, i strimlor
  • Isbitar
  • Instruktioner

    1. Mixa grönsakerna i en matberedare till en puré. Späd med tomatjuicen. Tillsätt olivolja, balsamvinäger och smaka av med socker, salt och peppar.
    2. Rör i de finhackade myntabladen. Låt stå kallt till servering. Häll upp i små glas, garnera med mynta och citronskalsstrimlor.
    3. Servera gärna med en isbit i varje glas

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben