En jättegod kaka med lustigt namn. Kakan blir tung , seg och mäktig och kan med fördel serveras med en klick vispgrädde och färska bär. OBS! den skall inte vispas utan endast röras ihop.
Rör ihop ägg, socker och smält matfett. Vispa inte! Tillsätt mjölet, rör om väl. Häll smeten i en välsmord och bröad form, gärna med löstagbar botten. Strö över mandeln. Grädda i nedre delen av ugen, 200 grader, 20-25 minuter.
Denna kakan bakade svärmor för 20 år-sedan men receptet fick vi aldrig. Min man blev så glad att jag hade hittat ditt recept. Det smakade precis som hennes. Jag håller med dig lite seg ,mäktig , men jättegod till kaffet. Med vänlilig hälsning från / Irén
Med lite färska bär och grädde eller vaniljkesella blir den supergod!
Detta recept har försvunnet ur min samling,underbart att få receptet på nytt. Detta är ett gammalt recept, men ack så god Kladdkaka utan shoklad