Gelékakor

Serverar: 30 portioner

Dubbla kakor med röd vinbärsgelé emellan.

Ingredienser

  • 5 dl vetemjöl
  • 200 g smör
  • 1 dl socker
  • 4 rivna bittermandlar
  • 1 äggula
  • Pensling och garnering
  • Äggvita
  • Pärlsocker
  • Fyllning
  • Röd vinbärsgelé
  • Instruktioner

    1. Blanda alla torra ingredienser till mördegen och finfördela smöret däri. Tillsätt äggula och arbeta ihop degen. Lägg svalt en stund. Dela degen i 2 delar. Kavla ut den ena ca 2 mm tjock och tag med runt mått ut kakor. Lägg dem på en smord plåt.
    2. Kavla ut den andra degen och tag med mått ut kakor med uddar eller stjärnform. Tag ut ett hål i mitten på dem. Pensla dessa hålkakor med äggvita och strö på pärlsocker.
    3. Lägg dem på en smord plåt. Obs! De hela runda kakorna skall ej penslas.
    4. Grädda i 200 grader tills kakorna fått lite färg. Då kakorna skall serveras lägger man samman en rund och en hålkaka med lite gelé emellan.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben