Getostbiffar

Serverar: 4 portioner

Chèvre är underbart gott i biffarna. Till biffarna är det gott med ajvar. Att servera biffarna med stekt potatis och en sallad är också ett tips. En variant är att grilla biffarna och servera dom med crème fraiche blandad med hackad vitlök och en gurksallad. Ja, variationerna är många när man gör köttbullar eller pannbiffar.

Ingredienser

  • 2 skivor dagsgammalt vitt bröd utan skorpa
  • 3 schalottenlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 knippe slät persilja
  • 4 kvistar av vardera mejram, timjan och citrontimjan
  • 1 kvist rosmarin
  • 600 g mager köttfärs
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 tsk milt paprikapulver
  • ½ tsk malen spiskummin
  • 80 g getost (chèvre)
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk olivolja
  • Instruktioner

    1. Dela brödet i bitar och mjuka upp det i kallt vatten. Skala och hacka schalottenlöken och vitlöken fint. Ta av bladen från örtkvistarna, hacka bladen fint och lägg dem i en djup tallrik.
    2. Krama ur brödet ordentligt och hacka det fint. Blanda köttfärs och bröd väl. Tillsätt schalottenlök, vitlök, salt, peppar, paprikapulver och spiskummin och blanda väl.
    3. Forma 8 biffar av köttfärsblandningen. Platta ut dem så att de blir ca 9 cm i diameter. Dela osten i 8 bitar och lägg 1 ostbit i mitten av varje köttfärsbiff. Vik över kanterna och forma till ostfyllda biffar. vänd biffarna i örtblandningen och tryck till lätt så att örterna fastnar. Strö tunt med mjöl över biffarna.
    4. Hetta upp oljan i en teflonstekpanna och lägg i biffarna. Sätt ner temperaturen till medelvärme och stek biffarna ca 4 min på varje sida. Till biffarna är det gott att servera bröd, ajvar, grönsallad och rödlöksringar.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben