Getostbrasa

Serverar: 6 portioner

Våfflor som serveras tillsammans med hjortron och getost blir en mättande dessert. En smaksensation.

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 2 dl kallt vatten eller mineralvatten
  • 4 dl vispgrädde
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 krm salt
  • Tillbehör
  • 150 g frysta hallon
  • ½ dl honung
  • 4 msk pressad lime
  • 1 dl ljus sirap
  • 2 krm mald ingefära
  • 400 g chevre, getost
  • 1 dl hjortronsylt
  • Instruktioner

    1. Smält smöret och låt det svalna. Vispa samman vatten, grädde, mjöl, salt och bakpulver till en jämn smet. Rör i smöret. Låt stå och svälla i rumstemperatur i ca 2 timmar.
    2. Passera hallonen genom en trådsil. Blanda hallonpuré och honung. Ställ kallt till servering.
    3. Blanda limesaft, sirap och ingefära. Skär osten i drygt cm tjocka skivor.
    4. Hetta upp våffeljärnet och häll i 1 dl per våffla. Grädda några minuter tills våfflorna är vackert gyllenbruna. Servera våfflorna med hjortronsylt, hallonpuré, limesirap och getost.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben