GI-äppel-muffins

Serverar: 12-20 portioner

Tid: 40 minuter

Bra mellanmål eller fikabröd med lågt GI.

Ingredienser

  • 3 dl sojamjöl
  • 1 dl havrekli
  • 1 dl linfrön
  • 2 dl siktat dinkelmjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 2 ägg
  • 2 dl lätt naturell yoghurt
  • 1,5 dl vatten
  • 0,5 dl olivolja
  • Fyllning
  • 3 äpplen
  • 2 msk kanel
  • 0,5 dl sötningsmedel
  • Instruktioner

    Värm ugen till 200°. Ställ upp muffinsformarna. Skala äpplena, skär dem i kuber (ca 1 cm). Vänd ner bitarna i socker-kanelblandningen. Blanda samman mjöl, kli, linfrö, bakpulver och salt. Vispa upp äggen. Blanda ägg, vatten, yoghurt och olja. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten. Vänd till sist ner äppelbitarna. Fördela smeten i formarna. Grädda stora muffins i 30 minuter på nedersta falsen eller små muffins i 20 minuter på mittenfalsen.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben