GI-äppelkaka

Serverar: 6 portioner

Tid: 45 minuter

Egenkomponerad äppelkaka utan mjöl och med mycket lite socker.

Ingredienser

  • 5-7 äpplen
  • 150 g smör
  • 50 g nötter el mandel
  • 1½ dl dinkelflingor el havregryn
  • 1 dl kokosflingor
  • ½ dl råsocker el honung
  • 2 ägg
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225 grader. Skala och klyfta äpplena och lägg i en smord eldfast form. Hacka nötterna i en matberedare och tillsätt det rumsvarma smöret samt övriga ingredienser och kör några sekunder till en kletig massa. Bred ut den över äpplena och grädda ca 30 min.

    Kommentarer (4)

    lena4 24 februari 2010

    Gott tyckte vi. Tyvärr hade jag ingen kokos men det blir det nästa gång. Röstade fram en fyra till betyget Lena

    Susanr 14 juli 2011

    Jätteroligt med recept utan massvis med socker. Svårt att fixa fika när man har barn med diabetes. Tack för recept

    piamaria9 14 juli 2011

    Råsocker och honung= inte riktigt GI

    jenve 1 oktober 2012

    Använde Agavesirap istället för socken. Gott tyckte vår familj.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben