1,5 dl sötningsmedel som tål värme, t ex Hermesetas
Instruktioner
Smält smör och choklad tillsammans på svag värme. Vispa äggulorna luftiga.
Blanda gulorna med sötningsmedel, den malda
mandeln och smör-chokladblandningen. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vänd försiktigt ner vitorna i chokladsmeten.
Häll smeten i en smord kakform. Grädda i 175 grader i 20-25 minuter. Servera med vispad grädde och ev hallon.
Tips 1: grädda kakan kortare tid, ca 15 min, så får du en nyttig kladdkaka!
Tips 2: Smält 20 g mörk choklad, bred den på den nygräddade kakan, strö på kokos.
Kommentarer (1)
lena417 oktober 2011
Supergod till födelsedagstårta.
Smälte mörk mintchoklad och kokos på.
Blev mycket omtyckt.
En femma i betyg.
Supergod till födelsedagstårta. Smälte mörk mintchoklad och kokos på. Blev mycket omtyckt. En femma i betyg.