GI-knäcke

Tid: 1 timme

Det här receptet fick jag av en kompis för några veckor sedan . Jag har redan gjort det fyra gånger och ska göra det till påsk och ta med istället för påskblomma!

Ingredienser

  • 2 ½ dl majsmjöl
  • 2 dl solrosfrön (eller pumpafrön - jag brukar ta hälften var)
  • 1 dl skalad sesamfrö
  • 1 ½ dl krossat linfrö
  • ½ tsk salt
  • ½ dl olja
  • 2 ½ dl kokande vatten
  • Instruktioner

    1. Blanda allt till en smet, den ska vara ganska kladdig.
    2. Bred ut alltihop på en plåt, så tunt du kan.
    3. Grädda i ugnen i ungefär 45-50 min på ca 150 graders värme till brödet är hårt.
    4. Ät som det är eller med smör på.

    Kommentarer (2)

    JesZ 18 januari 2012

    Räcker till 2 plåtar, jag satte in båda plåtarna samtidigt och bytte plats efter halva tiden. Enkelt att göra och jättegott, hela familjen gillade det.

    Amika 21 februari 2013

    Ett helt otroligt gott knäckebröd, även för oss som inte går på GI-kost. :) Jättegott och nötigt, passar perfekt med en ost med lite starkare smak. Jag hade kryddost idag och MUMS! :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben