GI-lussebullar

Serverar: 30 portioner

Visst går det att baka saffransbröd med GI-vänliga ingredienser. De här lussebullarna får medel i GI-värde.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • ½ l sojamjölk
  • 50 g jäst
  • 250 g kesella 1 %
  • 1 g saffran (2 paket)
  • 2 tsk sötningsmedel motsvarande 2 dl socker
  • ½ tsk salt
  • 1.7 l siktat dinkelmjöl + till utbakning
  • 1 ägg till pensling
  • Till dekoration
  • Torkade aprikoser i bitar
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en degbunke. Smält smöret, häll i sojamjölken och låt degväskan bli fingervarm. Häll den över jästen. Lös saffran i degspadet och tillsätt kesella. Blanda mjölet med sötningsmedel och salt. Häll i mjölblandningen och arbeta degen en stund. Den ska inte bli lika kompakt som vanlig saffransdeg. Låt jäsa övertäckt i ca 40 min.
    2. Värm ugnen till 225°. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta eventuellt in mera mjöl. Baka ut den till ca 30 kusar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper och låt jäsa övertäckta i ca 30 min.
    3. Hacka aprikoserna i mindre bitar. Pensla saffransbröden med uppvispat ägg och dekorera med aprikosbitar. Grädda mitt i ugnen 5-8 minuter.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben