GI-rabarberpaj

Serverar: 4 portioner

En god, GI-vänlig paj som serveras med en nyttigare, hemmagjord vaniljvisp.

Ingredienser

  • 4 rabarberstjälkar
  • 2 tsk rårörsocker
  • 2 msk kokosflingor
  • 1 tsk kanel
  • Pajdeg
  • 100 g hackat smör
  • 2½ dl siktat dinkelmjöl
  • 2 tsk rårörsocker
  • Vaniljvisp
  • 2 vaniljstänger
  • 3 dl vispgrädde
  • 1½ msk rårörsocker
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 225 grader. Blanda samman smöret med mjölet och sockret. Nyp ihop till en deg. Tryck ut den i en smord ugnssäker form och ställ svalt.
    2. Skala och skiva rabarbern. Koka upp en bottenskyla vatten i en kastrull och häll i 2 tsk rårörsocker. Lägg i rabarbern och låt den få ett uppkok. Sjud på svag värme i 1 minut, ta av från värmen och låt rinna av i ett durkslag.
    3. Fyll pajskalet med rabarber och strö över kokos och kanel. Grädda kakan i 15-20 minuter eller tills den är genomgräddad och har fin färg.
    4. Skåra vaniljstängerna. Koka upp 1 ½ dl av grädden och lägg i vaniljstängerna. Sjud på svag värme tills grädden tjocknat något ca 5 minuter. Ta upp vaniljstängerna.
    5. Rör ner sockret och låt det smälta. Skrapa ur vaniljfröna och rör ner dem i grädden. Låt svalna och ställ i kylen.
    6. Vispa 1 ½ dl grädde och rör ner i vaniljblandningen. Blanda noga.
    7. Servera pajen med vaniljvispen.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben