GI-Räkpaj

Serverar: 4 portioner

En pajdeg med mest sojamjöl och lite dinkelsikt som sänker GI-värdet.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 2 dl sojamjöl
  • 2 msk fiberhusk
  • ½ dl dinkelsikt
  • 100 g smör
  • 1 msk vetemjöl
  • Fyllning
  • 1 kg oskalade räkor
  • 3 ägg
  • 3 dl grädde
  • Salt
  • Peppar
  • ½ dl hackad dill
  • 1 msk riven stark ost
  • Tillbehör
  • Grönsallad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Blanda sojamjöl, fiberhusk, dinkelsikt och smör i en bunke. Ställ kallt ca 30 minuter. Tryck ut pajdegen med vetemjölet i en pajform och grädda i ca 10 minuter i mitten av ugnen.
    3. Skala räkorna och lägg dem i pajskalet. Rör ihop grädde, ägg, salt och peppar. Tillsätt dill och ost och häll äggsmeten över räkorna.
    4. Grädda i ugnen i ca 25 minuter.

    Kommentarer (3)

    tessie51 10 augusti 2012

    Tagen direkt ur 6 kilo på 6 dagar

    tessie51 10 augusti 2012

    6 veckor menar jag väldigt god

    LasseNn 15 oktober 2012

    Några matskedar vatten i degen behövs oxå!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben