Fick över lite hjortkött efter att ha tillagat skivor av innanlår á la sambalkotletter, vilket var en höjdare...
Så det blev en gryta.
Ingredienser
3 hg hjortinnanlår i bitar
Matolja
Peppar
1 gul lök
1 röd lök
3 vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater
1 buljongtärning eller motsv mängd flytande fond
1 större lagerblad
1 rött äpple i bitar
1/2 grön paprika i bitar
2 tjocka chorizokorvar i slantar
Maggi-soja
sambal oelek
Instruktioner
- Ta fram en stekgryta i gjutjärn, värm upp. Ha i matolja så det täcker botten. När olja är varm, lägg i köttbitarna o fräs runt. Efter en stund i med lök, vitlök, paprika. Fräs runt en stund. Peppra. Täck med krossade tomater, i med övriga ingredienser utom korven, vänta med den!
- Låt koka på svag värme ca 1 timme, beroende på hur mört köttet är. På slutet har du i korvslantarna och smakar av med maggin och sambal. Ev mera fond också om du vill.
- Gott med både kokt potatis och ris till.
Kommentarer (0)