Gjort-är hjort-gryta

Serverar: 5-6 portioner

Tid: 1 timme

Fick över lite hjortkött efter att ha tillagat skivor av innanlår á la sambalkotletter, vilket var en höjdare... Så det blev en gryta.

Ingredienser

  • 3 hg hjortinnanlår i bitar
  • Matolja
  • Peppar
  • 1 gul lök
  • 1 röd lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 buljongtärning eller motsv mängd flytande fond
  • 1 större lagerblad
  • 1 rött äpple i bitar
  • 1/2 grön paprika i bitar
  • 2 tjocka chorizokorvar i slantar
  • Maggi-soja
  • sambal oelek
  • Instruktioner

    1. Ta fram en stekgryta i gjutjärn, värm upp. Ha i matolja så det täcker botten. När olja är varm, lägg i köttbitarna o fräs runt. Efter en stund i med lök, vitlök, paprika. Fräs runt en stund. Peppra. Täck med krossade tomater, i med övriga ingredienser utom korven, vänta med den!
    2. Låt koka på svag värme ca 1 timme, beroende på hur mört köttet är. På slutet har du i korvslantarna och smakar av med maggin och sambal. Ev mera fond också om du vill.
    3. Gott med både kokt potatis och ris till.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben