Glammig Oreodessert

Serverar: 4 portioner

En dessert att imponera med och imponeras av! Kombinationen av len chokladmousse som toppas med en läcker Oreomousse, gör denna dessert helt oemotståndlig!

Ingredienser

  • Chokladmousse
  • 100 g mörk choklad
  • 2½ dl vispgrädde, t ex Alpro Airy & Creamy
  • 1 msk kakao
  • 1 msk florsocker
  • Oreomousse
  • 10 Oreokakor
  • 1½ dl vispgrädde, t ex Alpro Airy & Creamy
  • 1 msk florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Dekoration
  • Oreokakor, vanlig eller mini
  • Instruktioner

    1. Chokladmousse: Hacka den mörka chokladen fint och häll ner i en skål. Koka upp vispgrädde och häll den över chokladen. Låt stå i 1 minut och rör sedan runt tills chokladen smält. Blanda ner kakao och florsocker. Låt svalna helt i kylen. Vispa krämen med en elvisp till en fluffig mousse. Det tar runt 10 minuter att få riktigt härligt moussig mousse. Spritsa eller skeda ner i fyra dessertskålar eller glas.
    2. Oreomousse: Mixa kakorna i en matberedare eller krossa dem på valfritt sätt. Vispa grädde, florsocker och vaniljsocker riktigt fluffigt. Vänd ner de mixade/krossade oreokakorna. Spritsa eller skeda ner oreomoussen över chokladmoussen.
    3. Dekorera med fyra vanliga oreokakor eller flera mini-oreos.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben