Glasstrutmuffins

Dessa muffins ser ut som glasstrutar men smälter inte. Perfekta på ett barnkalas.

Ingredienser

  • 225 g osaltat smör
  • 2 ½ dl strösocker
  • 3 3/4 dl extra fint vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 4 ägg
  • 1 tsk vaniljessens
  • 24 små glasstrutar med flat botten
  • Topping
  • 3 dl siktat florsocker
  • 115 g osaltat smör, rumstempererat
  • ½ krm salt
  • 1 1/4 dl vispgrädde
  • 1 tsk vaniljessens
  • 2 msk karamellströssel
  • Instruktioner

    1. Ger 24 muffins
    2. Förvärm ugnen till 175 grader. Placera 24 små muffinsformar i en muffinsplåt eller på plåt. Vispa i en stor skål samman alla muffinsingredienser med elvisp till en slät, ljus smet, 2 - 3 minuter, skeda smet i formarna.
    3. Grädda i 20 minuter. Ta ut plåtarna och låt svalna i 5 minuter. Lägg sedan muffinsen på galler och låt svalna.
    4. Ta bort pappersformarna och pkacera en muffins i varje glasstrut. För att gröa glasyren, vispa med elvisp samman florsocker, smör och salt. Tillsätt grädde och vanilj och vispa samman till en slät smet. Spritsa blandningen som mjukglass på varje muffins. Strö karamellströssel över.
    5. Förvara muffinsen utan glasyr och glasstrut i en lufttät burk i upp till 2 dagar.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben