Glöggfärslimpa

Serverar: 4 portioner

Ett litet experiment som blev mycket lyckat. Äts lämpligen med potatis, gräddsås och äppelmos.

Ingredienser

  • 500 g blandfärs
  • 5 msk ströbröd
  • 1 msk potatismjöl
  • 2 dl glögg (alkoholfri går bra)
  • 1 ägg
  • 2 tsk salt
  • ½ tsk vitpeppar
  • 10 cm purjolök
  • 100 g ost (valfri sort)
  • Pensling
  • 1 msk soja
  • 1 msk sirap
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ströbröd och potatismjöl i en blandbunke och rör ner glöggen, låt svälla i minst 15 minuter. Finhacka purjolöken och grovriv osten. Rör ner ägg, salt, peppar, purjolök och osten i blandbunken och blanda ihop. Lägg i köttfärsen och blanda så allt blir väl blandat, lättast med degkrokar. Forma smeten till en limpa i en smord ugnsform. Blanda soja och sirap och pensla köttfärslimpan. Sätt in 1 fals under mitten i ugnen och grädda i ca 1 timme, sänk till 175 grader efter halva tiden. Servera gärna med kokt potatis, gräddsås och äppelmos.

    Kommentarer (3)

    Anderstam 20 november 2014

    Lägger även in 1 bild på oskuren rätt.

    HallonTree 3 december 2014

    Jättegott och enkelt att laga! Vi gjorde ett storkok och har levt på detta i några dagar, och ska faktiskt göra en ny batch.

    Anderstam 3 december 2014

    Kul att höra när mina små påhitt blir uppskattade! :) Ha en skön Advent.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben