Serverar: 4 portioner
Ett litet experiment som blev mycket lyckat. Äts lämpligen med potatis, gräddsås och äppelmos.
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ströbröd och potatismjöl i en blandbunke och rör ner glöggen, låt svälla i minst 15 minuter. Finhacka purjolöken och grovriv osten. Rör ner ägg, salt, peppar, purjolök och osten i blandbunken och blanda ihop. Lägg i köttfärsen och blanda så allt blir väl blandat, lättast med degkrokar. Forma smeten till en limpa i en smord ugnsform. Blanda soja och sirap och pensla köttfärslimpan. Sätt in 1 fals under mitten i ugnen och grädda i ca 1 timme, sänk till 175 grader efter halva tiden. Servera gärna med kokt potatis, gräddsås och äppelmos.
Lägger även in 1 bild på oskuren rätt.
Jättegott och enkelt att laga! Vi gjorde ett storkok och har levt på detta i några dagar, och ska faktiskt göra en ny batch.
Kul att höra när mina små påhitt blir uppskattade! :) Ha en skön Advent.