Glögglass

Serverar: 10 portioner

Blev bjuden på detta av en arbetskompis... Inte så dumt.

Ingredienser

  • 6 dl grädde
  • 400 g cremè fraiche (2 brk)
  • 4 äggulor
  • Glögg
  • 1 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 st äggvitor
  • Instruktioner

    1. Vispa grädden hårt.
    2. Vispa äggvitorna till hårt skum.
    3. Blanda ihop resten av ingredienserna och rör ned i grädden, häll sist i dom vispade äggvitorna. Rör ihop och frys in.
    4. Servera med pepparkakor, mandel och russin.

    Kommentarer (2)

    mib4286 17 november 2010

    Ungefär hur mycket glögg ska man ha i?

    lindasundman 24 november 2011

    Jag undrar detsamma, vilken mängd glögg är lämpligt? 2 dl eller 1 liter, det är ju lite skillnad... ;)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben