Glögglimpa

Väldigt gott bröd med fyllig smak. Helt och hållet mitt eget recept.

Ingredienser

  • 2 ½ dl glögg
  • 1 dl grovt rågmjöl
  • 40 g margarin
  • ½ tsk salt
  • ½ dl mörk sirap
  • 12 g jäst
  • 4 ½ dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Koka upp glöggen och vispa i rågmjölet och margarinet. Låt svalna.
    2. Blanda i resten och knåda ordentligt i maskin eller för hand. Jäs 40 min i bunke.
    3. Baka ut till en limpa eller en rund bulle. Jäs 40 min eller tills du ser att den höjt sig.
    4. Grädda i 180º i 40 minuter.
    5. Blir ett gott, smakrikt bröd.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben