Glöggpaj

Serverar: 10-20 portioner

Tid: 1 minut

Härlig, mäktig söt glöggpaj, perfekt till glöggfesten.

Ingredienser

  • 125 g smör eller margarin
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 msk florsocker
  • 2 msk kallt vatten
  • fyllning
  • 4 ägg
  • 1 dl ljus sirap
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk kanel
  • 1 krm malda nejlikor
  • ½ tsk malen ingefära
  • 150 g hasselnötter
  • ½ dl vetemjöl
  • 1 ½ dl russin
  • Instruktioner

    1. Tryck ut pajdegen och förgrädda pajskalet i 225 grader i ca 10 min. Grovhacka nötterna och vispa ägg, socker, sirap och kryddor till en jämn smet, tillsätt russin, nötter och mjöl.
    2. Häll i smeten i det förgräddade pajskalet. Sänk värmen till 200 grader. Grädda i 45-50 min eller tills den har stelnat. Lägg över bakplåtspapper, annars blir den lätt för mörk. Sikta florsocker över, Servera ljummen eller kall.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben