Serverar: 10-20 portioner
Härlig, mäktig söt glöggpaj, perfekt till glöggfesten.
Ingredienser
125 g smör eller margarin
3 dl vetemjöl
3 msk florsocker
2 msk kallt vatten
fyllning
4 ägg
1 dl ljus sirap
2 dl strösocker
1 tsk kanel
1 krm malda nejlikor
½ tsk malen ingefära
150 g hasselnötter
½ dl vetemjöl
1 ½ dl russin
Instruktioner
- Tryck ut pajdegen och förgrädda pajskalet i 225 grader i ca 10 min.
Grovhacka nötterna och vispa ägg, socker, sirap och kryddor till en jämn smet, tillsätt russin, nötter och mjöl.
- Häll i smeten i det förgräddade pajskalet.
Sänk värmen till 200 grader.
Grädda i 45-50 min eller tills den har stelnat.
Lägg över bakplåtspapper, annars blir den lätt för mörk.
Sikta florsocker över,
Servera ljummen eller kall.
Liknande recept
Kommentarer (0)