Glöggpannacotta

Serverar: 2 portioner

Tid: 15 minuter

Mjölkfri, supergod efterrätt och enkel att tillreda.

Ingredienser

  • 2 dl mjölkfri grädde
  • 1½ gelatinblad
  • ½ msk muskovadosocker
  • ½ tsk vaniljsocker
  • 3 msk glöggkoncentrat
  • 10-20 g mörk choklad (Anthon Berg 81% är mjölkfri)
  • Mörk choklad (70%)
  • Hel sötmandel
  • Instruktioner

    Börja med hälla grädden i en kastrull och strö i muskovadosocker och vaniljsocker. Koka upp grädden. När grädden kokat upp ta av den från plattan och rör i gelatinbladen. Rör sedan ner glöggen och bryt ned lite mörk choklad och häll upp i glas/skålar. Låt stå i kylen minst 1 h. Garnera med riven/hackad mörk choklad och hackad mandel.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben