En lättlagad pastej som gör sig fint på julbordet.
Ingredienser
400 g kycklinglever
1 gul lök
2 msk smör
1 tsk salt
Vitpeppar (från kvarn)
1 tsk torkad basilika
75 g rumsvarmt smör
3 msk glögg
1 gelatinblad
½ dl buljong (av höns/kalv eller skinkspad som ej är för salt)
1 msk glögg
Instruktioner
Skala och finhacka löken.
Hetta upp smör i en stekpanna. Fräs lök och kycklinglever.
Salta och peppra.
Låt inte levern bli överstekt, den ska ha en ljus rosa kärna i mitten.
Mixa levern i en mixer/matberedare med kniven.
Tillsätt basilika, smör lite i taget och glögg. Krydda ev med mer salt och peppar.
Häll upp i en form att stelna.
Blötlägg gelatinbladet 5-10 minuter.
Koka upp buljongen och glöggen, rör ner gelatinbladet.
Låt geléet halvstelna, skeda över så att pastejen täcks med gelé.