Glöggpastej

En lättlagad pastej som gör sig fint på julbordet.

Ingredienser

  • 400 g kycklinglever
  • 1 gul lök 
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt 
  • Vitpeppar  (från kvarn)
  • 1 tsk torkad basilika 
  • 75 g rumsvarmt smör
  • 3 msk glögg
  • 1 gelatinblad
  • ½ dl buljong (av höns/kalv eller skinkspad som ej är för salt)
  • 1 msk glögg
  • Instruktioner

    1. Skala och finhacka löken. Hetta upp smör i en stekpanna. Fräs lök och kycklinglever. Salta och peppra. Låt inte levern bli överstekt, den ska ha en ljus rosa kärna i mitten.
    2. Mixa levern i en mixer/matberedare med kniven.
    3. Tillsätt basilika, smör lite i taget och glögg. Krydda ev med mer salt och peppar. Häll upp i en form att stelna.
    4. Blötlägg gelatinbladet 5-10 minuter. Koka upp buljongen och glöggen, rör ner gelatinbladet. Låt geléet halvstelna, skeda över så att pastejen täcks med gelé.
    5. Ställ kallt till servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben