Glörpgratäng

Serverar: 1-10 portioner

Tid: 32 minuter

Mammas enkla sätt att göra pasta och köttfärssås till en ny maträtt dagen efter. Sköter sig självt större delen av tiden.

Ingredienser

  • Överbliven pasta
  • Överbliven köttfärssås
  • Ostsås
  • Riven ost
  • Mozzarella
  • Instruktioner

    Blanda den överblivna köttfärssåsen och pastan väl. Lägg i ugnssäker form med höga kanter, och häll på ostsåsen. Se till att såsen kommer ner överallt. Strö över den rivna osten och, om ni så önskar, lägg på mozzarella i skivor. Gratinera i ugnen ca 220grader i ungefär 20 min, eller tills den fått fin färg. Låt stå ca 10 minuter före servering efter ugnen. Serveras bäst med rårivna morötter och färska tomater till.

    Kommentarer (1)

    maithab 18 juli 2009

    Vad är det för ostsås som menas? Är det typ en bechamelsås, en vit bassås, med ost i?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben