Glutenfria kalaskakor

Serverar: 60 portioner

Tid: 1 timme

Goda, lättgjorda och väldigt smarriga kakor i aluminiumformar.

Ingredienser

  • Kakdeg
  • 300 g smält smör
  • 3 dl glutenfri müsli
  • 5 dl glutenfri mix
  • 3 dl strösocker
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 ägg
  • 60 aluminiumformar
  • Fyllning
  • 150 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl grädde
  • 1 msk glutenfri mix
  • 2 msk kakao
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop allt till kakdegen och klicka ut knappt en matsked i varje form. Grädda på nedersta falsen 10 minuter tills de fått lite färg.
    2. Under tiden kokar du ihop fyllningen och häll sedan lite i mitten av varje form. Grädda ytterligare 5-10 minuter i mitten av ugnen. Färdiga!!! Låt svalna och frys in.
    3. Ta bara fram det du behöver så de inte blir så kladdiga. Vill du göra de mjölkfria kan du givetvis byta ut smör mot mjölkfritt margarin och grädden mot vatten, risdryck eller sojadryck.

    Liknande recept

    4
    50 min
    8-10
    3
    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben