Gluten,laktos och äggfria korintkakor

Serverar: 20 portioner

Tid: 40 minuter

Mycket goda,baka gärna dubbel sats

Ingredienser

  • 1 dl glutenfria havregryn
  • ¾ dl soja-,ris- eller majsmjöl
  • 50 g laktosfritt smör/margarin
  • 2 msk råsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk havre- eller sojamjölk
  • 1 dl korinter
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader
    2. Rör samman de första 5 ingredienserna tillsätt sedan vätskan och korinterna platta/kavla ut degen i en liten, ca 20 gånger 25 cm form/långpanna. Grädda 12 - 15 minuter mitt i ugnen. Skär kakan i rutor och låt dem kallna på plåten. Med sojamjöl blir de mycket möra, kan vara svårt att få dem exakt raka i kanterna
    3. De går bra att frysa

    Liknande recept

    5
    30 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben