Ett jul- eller påskbröd, eller varför inte i övriga veckor?
Ingredienser
3-4 äpplen
1 rödlök, stor eller 2 mindre
7 dl lantbrödsmjöl
7 dl vetemjöl
2 dl grovt rågmjöl
2 dl rågkross
1 msk bikarbonat
1 msk flingsalt
1-2 dl must (jul/påsk)
2 dl sirap eller honung
1 l filmjölk
Instruktioner
- Skala äpplen och rödlök, hacka i småbitar eller riv på rivjärn.
- Blanda i en bunke lantbrödsmjöl, vetemjöl, rågmjöl samt rågkross. Tillsätt bikarbonat och salt. Rör ihop allt och tillsätt äpple och lök så att de fördelas i mjölet.
- Till sist blandas i must, sirap/honung och filmjölk.
Var försiktig med mängden must, degen får inte bli för lös.
- Baka ut längst ner i ugnen i 150 C, ca 1½ timme eller tills brödet har 98 C temperatur.
- Låt brödet mogna invirat i handduk till dagen efter, skär upp och njut!
Kommentarer (1)
Intressant recept, det sparar jag :))