Gnasertlimpa

Serverar: 2 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Ett jul- eller påskbröd, eller varför inte i övriga veckor?

Ingredienser

  • 3-4 äpplen
  • 1 rödlök, stor eller 2 mindre
  • 7 dl lantbrödsmjöl
  • 7 dl vetemjöl
  • 2 dl grovt rågmjöl
  • 2 dl rågkross
  • 1 msk bikarbonat
  • 1 msk flingsalt
  • 1-2 dl must (jul/påsk)
  • 2 dl sirap eller honung
  • 1 l filmjölk
  • Instruktioner

    1. Skala äpplen och rödlök, hacka i småbitar eller riv på rivjärn.
    2. Blanda i en bunke lantbrödsmjöl, vetemjöl, rågmjöl samt rågkross. Tillsätt bikarbonat och salt. Rör ihop allt och tillsätt äpple och lök så att de fördelas i mjölet.
    3. Till sist blandas i must, sirap/honung och filmjölk. Var försiktig med mängden must, degen får inte bli för lös.
    4. Baka ut längst ner i ugnen i 150 C, ca 1½ timme eller tills brödet har 98 C temperatur.
    5. Låt brödet mogna invirat i handduk till dagen efter, skär upp och njut!

    Kommentarer (1)

    MrsC 7 december 2011

    Intressant recept, det sparar jag :))

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben