Skär till blomkålen i lagom stora bitar, Ju mindre desto snabbare går kokningen. Hacka löken och lägg ner i kastrullen tillsammans med blomkålen.
Häll vattnet över blomkålen och tillsätt buljongtärningarna. Låt koka under lock. Testa med potatissticka för att se om de blivit mjuka. Lite motstånd är bra så blir inte soppan helt slät.
Ta av kastrullen från spisen och häll av ca 1L vatten. Det skall vara så att vattnet räcker till hälften av blomkålen.
Mixa med en mixerstav till önskad konsistens.
Häll sedan i grädde och vit maizena för att få önskad konsistens på soppan.
Smaka av med salt och vitpeppar, samt vitlök om du tycker om det. Bara en gnutta dock så att vitlöken inte övertar smaken.
Stek baconen medan blomkålssoppan får svalna utan lock.
Häll soppan i skålar och strö över baconen.
Vid mjölkallergi går det bra att byta ut grädden mot Oatly imat och Maizena majsstärkelse utblandat i lite vatten.
Det var jättegott! Baconet var pricken över... Tack!