Goda sillfatet

Serverar: 4 portioner

Passande nu till sommaren och väldigt omtyckt av de gäster jag bjudit detta på!

Ingredienser

  • 3-4 inlagda sillfiléer
  • 2 ägg
  • 4-6 kokta kalla potatisar
  • 1 rödlök
  • 3 dl gräddfil
  • 1 kryddmått salt
  • 1 kryddmått kryddpeppar
  • 1/2 dl klippt dill
  • Instruktioner

    1. Hårdkoka äggen. Skala äggen och skär dem i klyftor. Skär sillen i 2 cm breda bitar och den skalade potatisen i små tärningar. Skala löken. Skär halva löken i skivor och hacka resten fint.
    2. Blanda gräddfilen med potatis, hackad lök, salt och peppar. Lägg blandningen på ett serveringsfat.
    3. Placera sillen i rader ovanpå. Lägg äggklyftor runt sillen och lökskivor ovanpå. Garnera med dill.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Monika46 2 november 2008

    Mums vad mycket gott du har i dein receptbok. Jag har sparat massor och kommer att betygsätta dem efterhand. Men det blir nog femmor, för vi har tydligen samma smak i det mesta. Vi hörs! Kram Monika

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben