Goda vegokorvgratängen

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 45 minuter

Skulle göra vegetarisk falukorv i ugn men tyvärr fanns inte denna korv i butikens sortimentet så därför fick jag röra ihop detta med oväntat bra resultat.

Ingredienser

  • 300 g sojakorv
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk tomatpuré
  • Chilisås efter smak
  • Salt
  • Peppar
  • 1 mellanstor lök
  • 10 cocktailtomater
  • Sötstark senap
  • 150 g riven ost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Skiva korven och bryn den i en stekpanna. När korven fått färg häll över matlagningsgrädden och häll i tomatpuré och chilisås (Jag valde het chilisås för att få lite mer sting i gratängen). Låt koka ca 10-15 minuter tills lite av vätskan kokat bort.
    3. Under tiden som röran kokar, skiva lök och tomater.
    4. Häll röran i en ugnsfast form och rör ner tomaterna. Lägg över löken, senap efter smak och osten.
    5. Kör i ugnen i 25-30 minuter.
    6. Det blir lite tuggmotstånd i löken men det kan man säkert undvika genom att fräsa löken lite först.
    7. Servera med potatismos.
    8. Fungerar säkert alldeles utmärkt att göra med köttkorv.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben