Knaprigt och gott glutenfritt knäcke med mycket smak.
Servera gärna med en len ädelostkräm. Blanda ihop lika delar ädelost och färskost.
Ingredienser
2 dl majsmjöl
½ dl solroskärnor
½ dl pumpafrön
½ dl chaifrön
1/4 dl linfrön
1/4 dl sesamfrön
1 tsk havssalt
1 tsk ingefära
1 tsk pomeransskal malen
25 g västerbottenost, riven
1 msk olivolja
2½ dl kokande vatten
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader. Lägg bakplåtspapper på en plåt.
- Blanda alla torr ingredienser och riven ost i en skål. Tillsätt olivolja och kokande vatten. Lägg ett bakplåtspapper på smeten och kavla ut tunt över hela plåten.
- Grädda ca 30 minuter tills knäcket är lätt gyllene och torrt.
Kommentarer (0)