Godaste fröknäcket

Knaprigt och gott glutenfritt knäcke med mycket smak. Servera gärna med en len ädelostkräm. Blanda ihop lika delar ädelost och färskost.

Ingredienser

  • 2 dl majsmjöl
  • ½ dl solroskärnor
  • ½ dl pumpafrön
  • ½ dl chaifrön
  • 1/4 dl linfrön
  • 1/4 dl sesamfrön
  • 1 tsk havssalt
  • 1 tsk ingefära
  • 1 tsk pomeransskal malen
  • 25 g västerbottenost, riven
  • 1 msk olivolja
  • 2½ dl kokande vatten
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150 grader. Lägg bakplåtspapper på en plåt.
    2. Blanda alla torr ingredienser och riven ost i en skål. Tillsätt olivolja och kokande vatten. Lägg ett bakplåtspapper på smeten och kavla ut tunt över hela plåten.
    3. Grädda ca 30 minuter tills knäcket är lätt gyllene och torrt.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben