Godaste purjolådan

Serverar: 12-14 portioner

En perfekt låda för hungriga magar!

Ingredienser

  • 15 medelstora vinterpotatis
  • 500 g strimlad skinka eller kassler
  • 2 purjolökar
  • 7 dl mjölk
  • 3 dl matlagningsgrädde (eller vilken grädde du föredrar)
  • 2 dl riven mager ost
  • ½ dl ströbröd
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Skala och skiva potatisen och låt den torka på en handduk. Hacka skinkan och skiva purjolöken. Smörj en stor ugnsfast form (30*40) och varva potatis, purjo och skinka. Krydda mellan varven med salt och peppar. Häll över mjölken. Grädda i nedre delen av ugnen 200 grader ca 40 min. Ta ut formen och häll på grädden och toppa med riven ost och ströbröd. Gratinera ytterliggare 15 - 20 min eller tills potatisen är mjuk. låt formen stå till sig ca 10-15 min före servering, då blir den som godast! Smaklig måltid!

    Kommentarer (1)

    eva23 6 november 2016

    Minskade till hälften och använde kassler, blev jättegott och räcker till matlåda också.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben