Godaste snabbgulaschen a là persiljeyoghurt
En lite snabbare variant av den klassiska gulaschen! Kött i all ära, men i den här varianten av den ungerska rätten så är det kycklingen som har fått ta plats. Denna rätt tillsammans med persiljeyoghurten är riktigt smarrig och nyttig.
Ingredienser
600 g kycklingfilé
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
3 röda paprikor
200 g potatis
1 krm spiskummin
2 msk tomatpuré
370 g krossade tomater
4 msk chilisås
5 dl vatten
1½ msk kycklingfond
1 msk olivolja, till stekning
1½ tsk salt
1 krm svartpeppar
1 krm vitpeppar
Persiljeyoghurt
½ dl bladpersilja
2 dl turkisk yoghurt
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
Instruktioner
- Ansa och skär kycklingen i mindre bitar.
- Skala och finhacka lök och vitlök. Skär paprikan i tärningar. Skala och skär potatisen i tärningar.
- Bryn kycklingen tillsammans med oljan i en gryta tills den har fått fin färg, i ca 3 minuter.
- Tillsätt löken, vitlöken, paprikan, potatisen, spiskummin och saltet.
- Tillsätt tomatpurén och bryn ytterligare i 2 minuter. Häll upp vattnet i en kastrull och koka upp.
- Tillsätt krossade tomater, kokande vattnet, kycklingfonden , svartpepparn och vitpepparn till grytan.
- Låt koka på medelvärme under lock tills potatisen är mjuk, ca 20 minuter.
- Persiljeyoghurten:
Häll upp turkisk yoghurt i en skål. Finhacka persiljan och rör ner den i yoghurten. Krydda med saltet och svartpepparn.
Liknande recept
Kommentarer (2)
Riktigt gott! Jag köpte baugette som jag delade och hade att doppa i soppan, smakade underbart! :)
Precis som namnet på receptet säger är detta en kanongod gulash som snabbt fixas ihop. Älskar gulash och denna var underbart god. Tack för detta fantastiskt goda recept!!