Godaste snabbgulaschen a là persiljeyoghurt

Serverar: 4 portioner

En lite snabbare variant av den klassiska gulaschen! Kött i all ära, men i den här varianten av den ungerska rätten så är det kycklingen som har fått ta plats. Denna rätt tillsammans med persiljeyoghurten är riktigt smarrig och nyttig.

Ingredienser

  • 600 g kycklingfilé
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 röda paprikor
  • 200 g potatis
  • 1 krm spiskummin
  • 2 msk tomatpuré
  • 370 g krossade tomater
  • 4 msk chilisås
  • 5 dl vatten
  • 1½ msk kycklingfond
  • 1 msk olivolja, till stekning
  • 1½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm vitpeppar
  • Persiljeyoghurt
  • ½ dl bladpersilja
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Ansa och skär kycklingen i mindre bitar.
    2. Skala och finhacka lök och vitlök. Skär paprikan i tärningar. Skala och skär potatisen i tärningar.
    3. Bryn kycklingen tillsammans med oljan i en gryta tills den har fått fin färg, i ca 3 minuter.
    4. Tillsätt löken, vitlöken, paprikan, potatisen, spiskummin och saltet.
    5. Tillsätt tomatpurén och bryn ytterligare i 2 minuter. Häll upp vattnet i en kastrull och koka upp.
    6. Tillsätt krossade tomater, kokande vattnet, kycklingfonden , svartpepparn och vitpepparn till grytan.
    7. Låt koka på medelvärme under lock tills potatisen är mjuk, ca 20 minuter.
    8. Persiljeyoghurten: Häll upp turkisk yoghurt i en skål. Finhacka persiljan och rör ner den i yoghurten. Krydda med saltet och svartpepparn.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    TCMJ 6 februari 2012

    Riktigt gott! Jag köpte baugette som jag delade och hade att doppa i soppan, smakade underbart! :)

    a-lie 15 februari 2012

    Precis som namnet på receptet säger är detta en kanongod gulash som snabbt fixas ihop. Älskar gulash och denna var underbart god. Tack för detta fantastiskt goda recept!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben