Godisknyten

Serverar: 36 portioner

Goda knyten med smak av nougat.

Ingredienser

  • 11 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 1 tsk bakpulver
  • 150 g smör
  • 50 g jäst för söta degar
  • 1½ dl mjölk
  • 1½ dl grädde
  • 1 ägg + äggula
  • Nougatfyllning
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 50 g mjuk nougat el wienernougat
  • 1 dl socker
  • 1 dl kokosflingor
  • Pensling
  • Ägg
  • Instruktioner

    1. Blanda mjöl, socker, bakpulver och smör i klickar. Rör ut jästen i den kalla mjölken och grädden. Häll över mjölblandningen och tillsätt ägg och äggula.
    2. Arbeta ihop till en deg och låt jäsa övertäckt i 50 minuter. Rör ihop fyllningen
    3. Kavla ut degen 50x50 cm. Skär ut 36 fyrkanter och fyll dessa. Vik in hörnen mot mitten av knyten. Lägg i aluminiumformar och låt jäsa övertäckta i 45 minuter. Pensla med uppvisat ägg och grädda i 250 grader, ca: 8 minuter.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben