Godisrulle

Serverar: 2 portioner

Ett njutbart marsipranbröd som pryder sin plats på gottebordet.

Ingredienser

  • 1 1/2 dl russin
  • 1/2 dl konjak, calvados, starkvinsglögg eller portvin
  • 50 g valnötskärnor, grovhackade
  • 50 g röda cocktailbär, hackade
  • 400 g mandelmassa, riven
  • Dekoration
  • 150 g mörk choklad
  • Tårtdekorationshjärtan
  • Silverkulor
  • Instruktioner

    1. Lägg russinen i blöt i konjaken några timmar.
    2. Blanda ner valnötskärnor, cocktailbär och mandelmassa. Forma till två rullar.
    3. Smält chokladen i mikron, ca 2 minuter eller över vattenbad. Pensla chokladen över rullen. Strö över dekorationshjärtan och silverkulor. Låt chokladrullen stelna.
    4. Skär upp rullen i skivor vid serveringen.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben