Nygräddat till frukosten!
Ingredienser
12 g jäst
2 ½ dl kallt vatten
1 msk olja
1 tsk salt
1 msk brödsirap
½ dl fibrex
Ca: 5 dl vetemjöl
Ev: 1 tsk brödkryddor
Pensling
Vatten
Sesam- eller vallmofrön
Instruktioner
- Smula jästen i en skål. Tillsätt vattnet och rör tills jästen löst sig. Tillsätt fibrex, olja salt, ev. krydda och sirap. Arbeta in mjölet, lite i sänder tills degen släpper skålens kanter.
- Tag upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig. Dela degen i 10 lika stora bitar som formas till bullar. Lägg bullarna på plåt med bakpapper och täck med plastfolie eller en handduk. Ställ i kylskåp över natten.
- Tag ut bullarna ur kylen och sätt ugnen på 250°. Pensla bullarna med vatten och strö på frön. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna på galler. Godmorgonbröden är godast ljumna.
- Tips
Degen till godmorgonbullarna kan även kavlas ut till en platta som man sedan trycker ut figurbullar av med hjälp av kakmått eller leksaksformar.
Liknande recept
Kommentarer (0)