Godmorgonbröd

Serverar: 10 portioner

Nygräddat till frukosten!

Ingredienser

  • 12 g jäst
  • 2 ½ dl kallt vatten
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1 msk brödsirap
  • ½ dl fibrex
  • Ca: 5 dl vetemjöl
  • Ev: 1 tsk brödkryddor
  • Pensling
  • Vatten
  • Sesam- eller vallmofrön
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en skål. Tillsätt vattnet och rör tills jästen löst sig. Tillsätt fibrex, olja salt, ev. krydda och sirap. Arbeta in mjölet, lite i sänder tills degen släpper skålens kanter.
    2. Tag upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig. Dela degen i 10 lika stora bitar som formas till bullar. Lägg bullarna på plåt med bakpapper och täck med plastfolie eller en handduk. Ställ i kylskåp över natten.
    3. Tag ut bullarna ur kylen och sätt ugnen på 250°. Pensla bullarna med vatten och strö på frön. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna på galler. Godmorgonbröden är godast ljumna.
    4. Tips Degen till godmorgonbullarna kan även kavlas ut till en platta som man sedan trycker ut figurbullar av med hjälp av kakmått eller leksaksformar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben