Godmorronbullar

Serverar: 12 portioner

Tid: 35 minuter

Gör bullarna på kvällen och den som först går upp på morronen gräddar. Kanongott med nybakt bröd till frukost

Ingredienser

  • 3 dl ljummet vatten
  • 2 msk flytande margarin
  • 25 g jäst
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 7 dl vetemjöl, ca
  • Instruktioner

    Blanda vatten,margarin,jäst,salt och socker. rör om så jästen löser sig. Arbeta in så mycket mjöl att degen blit samarbetsvillig. Arbeta degen jämn på bakbordet och dela i 12 delar och rulla dem trinda. Lägg dem på bakplåtspappersklädd plåt o låt dem komma igång att jäsa i rumstemp i 15 min. Ställ sedan in plåten i kylen och låt jäsa över natten. På morgonen sätter du på ugnen på 250 grader och ta samtidigt ut plåten från kylen. Grädda dem i ca 10 min. och pensla med lite kallt vatten när de kommer ut ur ugnen.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben