Gökottebullar

Serverar: 20 portioner

Det här är mina barns favoritbröd, men jag utesluter vetegroddarna som garnering!!

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 50 g margarin
  • 4 dl mjölk
  • 2 dl riven ost
  • 1 tsk salt
  • 4 dl grahamsmjöl
  • Ca 6-7 dl vetemjöl
  • Garnering
  • Uppvispat ägg
  • Riven ost
  • Vetegroddar
  • Instruktioner

    1. Smula jästen. Smält matfettet och tillsätt mjölken och värm tills det är fingervarmt. Häll mjölkblandningen över jästen och tillsätt ost, salt, grahamsmjöl och vetemjöl. Knåda till en smidig deg.
    2. Dela degen och forma till 20 runda bullar . Pensla med uppvispat ägg och strö över riven ost och vetegroddar.
    3. Grädda i 8-10 minuter i 250 grader.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben