Göteborgspepparkakor

Serverar: 250 portioner

En variant på våra älskade pepparkakor. Jag älskar gräddädel eller cambozola på pepparkakan till kaffet.

Ingredienser

  • 4 dl gul farin eller strösocker
  • 1½ dl sirap
  • 300 g smör eller margarin
  • 3 ägg
  • 1 msk rivet pomeransskal
  • 1 msk ingefära
  • 1 msk kanel
  • 1 msk nejlikor
  • 1 msk bikarbonat
  • Drygt 11/4 lit vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Koka upp farin och sirap. Lägg i fettet och låt det smälta. Låt massan kallna.
    2. Rör ned ägg, kryddor, bikarbonat och det mesta av mjölet. Täck degen med resten av mjölet och låt den stå kallt, helst till följande dag.
    3. Arbeta degen smidig på bakbordet. Kavla den tunn, ca 2 mm, och ta ut kakor med önskat mått. Lägg dem på smord plåt.
    4. Grädda i 175 grader 8-10 minuter. Låt kakorna kallna på plåten.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben