En variant på våra älskade pepparkakor. Jag älskar gräddädel eller cambozola på pepparkakan till kaffet.
Ingredienser
4 dl gul farin eller strösocker
1½ dl sirap
300 g smör eller margarin
3 ägg
1 msk rivet pomeransskal
1 msk ingefära
1 msk kanel
1 msk nejlikor
1 msk bikarbonat
Drygt 11/4 lit vetemjöl
Instruktioner
- Koka upp farin och sirap. Lägg i fettet och låt det smälta. Låt massan kallna.
- Rör ned ägg, kryddor, bikarbonat och det mesta av mjölet. Täck degen med resten av mjölet och låt den stå kallt, helst till följande dag.
- Arbeta degen smidig på bakbordet. Kavla den tunn, ca 2 mm, och ta ut kakor med önskat mått. Lägg dem på smord plåt.
- Grädda i 175 grader 8-10 minuter.
Låt kakorna kallna på plåten.
Kommentarer (0)