Götlaborgstorsk.

Serverar: 5 portioner

Tid: 1 timme

Fiskgratäng.

Ingredienser

  • 500-750 g torskfile el annan fisk
  • ½ tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • Sås
  • ½ l Blåband smögensås alt göra egen
  • Garnering
  • 50 g konserverade champinjoner
  • 25 g selleri
  • 100 g purjolök
  • 150 g morötter
  • 10 g persilja
  • Instruktioner

    1. Tillagning: Dela fisken i portionsbitar och lägg dem i en smord form.
    2. Gör såsen enligt anvisning på paketet el enligt eget recept.
    3. Låt champinjonerna rinna av. Ansa purjolöken och morötterna. Skiva purjolöken och sellerin. Tärna morötterna fint. Fräs alltsammans i olja.
    4. Häll såsen över fisken och gratinera i ugnen. Konvektionsugn/varmluftsugn 175 grader ca 40 min. Stek ugn 200 grader ca 40 min.
    5. När fisken är klar. Fördela de frästa grönsakerna över fisken.
    6. Servera med kokt eller pressad potatis. Råkost gjord av vitkål, konserverade mandariner och hackad persilja.

    Kommentarer (1)

    flabban 6 februari 2012

    En mycket god fiskrätt. Kan varmt rekommenderas. Jag gjorde en ostsås som jag hällde över fisken. Nästa gång blir det en räksås. Högsta betyg. Tack för ett bra recept.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben