Gojibärsbröd

Fylligt mörkt bröd som är saftigt och mättar bra med gojibär.

Ingredienser

  • 11 dl rågsikt
  • 2 dl vetegroddar
  • 2 dl vetekli
  • 2 dl havregryn
  • 5 tsk bikarbonat
  • 1 ½ tsk salt
  • 1-1 ½ dl gojibär
  • 1 liter lättfil
  • 2 dl sirap
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke. Blanda ihop filmjölk och sirap. Tillsätt mjölblandningen och rör försiktigt till en jämn tjock smet.
    2. Smörj 2 st 1 ½ liters formar väl och klicka i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 ½ timme. Täck med folie om de blir för mörka.
    3. Stjälp upp bröden på galler och låt dem vila inlindade i kökshanddukar.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben