God och enkel att tillaga. Snabb eftersom man inte bryner köttet. Passar både som vardagsmat och bjudmat.
Ingredienser
400 g nötkött, t.ex Högrev
4 dl vatten
2 msk koncentrerad svartvinbärssaft
1 msk soja
1 tsk salt
10 svartpepparkorn
2 lagerblad
1 purjolök
1-2 msk vetemjöl
½ dl grädde
½ msk senap
Instruktioner
- Skär köttet i sockerbitsstora tärningar.
Koka upp vatten och kryddor, lägg ner köttet.
Sjud under lock på svag värme ca 45 min.
Skiva purjo, lägg ner och koka 5 min.
Rör ut mjölet i grädden och rör ner i grytan, koka 3-5 min. till. Smaka av med senap.
Servera med t.ex Tagliatelle.
- (Man kan gärna öka mängden kött utan att öka det övriga eftersom det blir ganska mycket sås.)
Kommentarer (1)
Godmiddagryta