Gomiddagryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

God och enkel att tillaga. Snabb eftersom man inte bryner köttet. Passar både som vardagsmat och bjudmat.

Ingredienser

  • 400 g nötkött, t.ex Högrev
  • 4 dl vatten
  • 2 msk koncentrerad svartvinbärssaft
  • 1 msk soja
  • 1 tsk salt
  • 10 svartpepparkorn
  • 2 lagerblad
  • 1 purjolök
  • 1-2 msk vetemjöl
  • ½ dl grädde
  • ½ msk senap
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i sockerbitsstora tärningar. Koka upp vatten och kryddor, lägg ner köttet. Sjud under lock på svag värme ca 45 min. Skiva purjo, lägg ner och koka 5 min. Rör ut mjölet i grädden och rör ner i grytan, koka 3-5 min. till. Smaka av med senap. Servera med t.ex Tagliatelle.
    2. (Man kan gärna öka mängden kött utan att öka det övriga eftersom det blir ganska mycket sås.)

    Kommentarer (1)

    ann_hann 22 mars 2008

    Godmiddagryta

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben