Gorgonzolapannacotta

Serverar: 4 portioner

Åt denna förrätt på s/s Stockholm för en vecka sedan. Den var guddomligt god så jag skrev till rederiet och bad om receptet.

Ingredienser

  • 2 dl grädde
  • 100 gr gorgonzola
  • 1 ½ gelatinblad
  • Salt
  • 1 msk hackad persilja
  • Instruktioner

    Grädden kokas upp och Gorgonzolan klickas i - rör om till osten lösts upp. Förbered 1 ½ gelatin blad enligt anvisning på förpackningen tillsätt lite salt och en msk persilja. Blanda ihop alla ingredienser och häll upp i formar som ställs kallt för att stelna. Doppa formarna i varmt vatten för att kunna stjälpa upp dem för servering. Servera med bresaola, (lufttorkat nötkött) och päronchutney.

    Kommentarer (1)

    gunilla65 5 april 2010

    Jättegod! Enda nackdelen var att jag hade svårt att stjälpa upp dom.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben